Page 1 of 1

CZ: Problém s modulem 1.2-a790a4f4bed6

PostPosted: Sat Oct 22, 2011 12:07 pm
by __jata__
Upgradoval jsem vtuner a myslím, že je nějaký problém s kernelovým modulem 1.2-a790a4f4bed6.
Zatím co předešlá verze (1.1p4-f329d597bd62) s kernelem 3.0.6-gentoo bez problémů chodí, při použití nové verze si vdr ani neškrtne, v logu se jen hromadí hlášky:
Code: Select all
Oct 22 12:04:04 [vdr] [23699] frontend 0/0 timed out while tuning to channel 62, tp 111875
Oct 22 12:04:43 [vdr] [23699] frontend 0/0 timed out while tuning to channel 1, tp 212525
Oct 22 12:04:53 [vdr] [23699] frontend 0/0 timed out while tuning to channel 2, tp 212525
Oct 22 12:05:11 [vdr] [23699] frontend 0/0 timed out while tuning to channel 3, tp 212525
Oct 22 12:05:27 [vdr] [23699] frontend 0/0 timed out while tuning to channel 4, tp 111875

(jak je vidět z logu přepínání, není to jen na jednom kanálu). FW nessie mám recentní, Pingu1.2.7 2011-10-14.
kernelový log vypadá bezproblémově:
Code: Select all
Oct 22 11:54:14 [kernel] virtual DVB adapter driver, version 1.2-a790a4f4bed6, (c) 2010-11 Honza Petrous, SmartImp.cz
Oct 22 11:54:14 [kernel] DVB: registering new adapter (vTuner proxy)
Oct 22 11:54:14 [kernel] vtunerc: registered /dev/vtunerc0
Oct 22 11:54:14 [kernel] vtunerc0: setting DVB-S2 tuner vtype
Oct 22 11:54:14 [kernel] DVB: registering adapter 0 frontend 0 (vTuner proxyFE DVB-S2)...
vs.

Code: Select all
Oct 22 11:56:45 [kernel] virtual DVB adapter driver, version 1.1p4-f329d597bd62, (c) 2010-11 Honza Petrous, SmartImp.cz
Oct 22 11:56:45 [kernel] DVB: registering new adapter (vTuner proxy)
Oct 22 11:56:45 [kernel] vtunerc: registered /dev/vtunerc0
Oct 22 11:56:45 [kernel] vtunerc0: setting DVB-S2 tuner vtype
Oct 22 11:56:45 [kernel] DVB: registering adapter 0 frontend 0 (vTuner proxyFE DVB-S2)...

Ani klient si nijak nestěžuje.... akorát to nefunguje ;) . Nebo nová verze modulu chce nějaký extra parametr? Podle modinfo se v parametrech nic nezměnilo....

Re: Problém s modulem 1.2-a790a4f4bed6

PostPosted: Sat Oct 22, 2011 12:38 pm
by __jata__
Projel jsem revize a postavil je, stalo se to někde mezi f329d597bd62 a f275dc375175, tj. již verze f275dc375175 se chová stejně a stejně tak se to chová pod kernelem 3.0.7-gentoo. Není to problém s klientem, použil jsem stejný (nejnovější) pro všechny moduly.

Re: CZ: Problém s modulem 1.2-a790a4f4bed6

PostPosted: Sat Oct 22, 2011 2:50 pm
by hop
Diky za bugreport. Opravdu je tam nejaka chyba :-(

Bohuzel se k tomu dostanu az zitra, takze prozatim - zustante na funkcni verzi 1.1p4

/Honza

Re: CZ: Problém s modulem 1.2-a790a4f4bed6

PostPosted: Sat Oct 22, 2011 3:15 pm
by __jata__
ok, pro podobně postižené nešťastníky jsem připravil gentoo ebuild, obsahující tu fungující verzi modulu. Použití:
emerge =vtuner-1.1
Verze 9999 je 'tip', který momentálně s vdr nefunguje, verze 99999 je vývojová verze ebuildu o kterou se ani nepokoušejte ;)
--------
26.10.2011: jelikož zdroják vtunerc.ko už je zase ok, můžete používat verzi 9999 (pokud chcete být na bleeding edge)

Re: CZ: Problém s modulem 1.2-a790a4f4bed6

PostPosted: Sun Oct 23, 2011 7:24 am
by hop
Tak jsem ten fix, co jsme vcera spolu testovali, commitnul - verze 1.2p1
Prosim te, jeste to otestuj, primo z repa.

Dik

/Honza

Re: CZ: Problém s modulem 1.2-a790a4f4bed6

PostPosted: Sun Oct 23, 2011 9:11 am
by __jata__
Verze modulu 1.2p1-ace6c943cc40 (23.10.2011, 9:00) už je v pořádku. Testováno na x86_64 i x86.
Takže problém je omezen jen na ty výše uvedené verze modulu, už je možné zase používat ebuildy verze 9999.
Díky, Honzo.

Re: CZ: Problém s modulem 1.2-a790a4f4bed6

PostPosted: Sun Oct 23, 2011 12:30 pm
by hop
Super. Jsem rda, ze se to tak rychle naslo. Ja totiz prenasel patch, ktery
jsem prvotne delal na ipboxu a tam to fungovalo. Holt jsem si nevsiml
jedne radky :-/ Stane se.

Jeste jednou dik za rychly bug report.

/Honza

Re: CZ: Problém s modulem 1.2-a790a4f4bed6

PostPosted: Sat Nov 05, 2011 12:50 pm
by __jata__
Jelikož problém byl odstraněn a tudíž asi další diskuse není třeba, zamykám tento thread.