NessieDVB::Forum

... talks ...

IMon, Antec a lirc-serial

Vesele i vážně o multimédiích v Linuxu, a hlavně česky :-)

(Kdo se bojí, nechť nevstupuje)

IMon, Antec a lirc-serial

Postby __jata__ » Sun Dec 18, 2011 5:33 pm

Třeba se někomu hodí následující info:
Mám case Antec Fusion 350, které obsahuje display a IR sensor, známý jako IMon (od firmy Soundgraph). Sice se mi povedlo uvést čidlo do MCE módu, ale bohužel mé Onkyo DO zřejmě MCE nepodporuje (k mé otázce ohledně MCE kompatibility se Help Support fy Onkyo během skoro dvou měsíců nevýjádřilo).
Takže jsem zvolil jinou cestu: výstupní signál přímo z IR čidla přes emitorový sledovač táhnu rovnou na jinak nepoužitý serial header na MB. Schéma je přiloženo, uvedené součástky jsou šuplíkového charakteru a nejsou kritické. Propojení RTS-CTS a RI-GND jsem spáchal přímo v konektoru, nacpaném do headeru, zbytek konstrukce vzhledem k jednoduchosti a mé lenosti provedl samonosně a zalil do pecky thermálního lepidla.
S touto konstrukcí je možné využívat jak originální IMon IR, tak spustit lircd nad /dev/lirc0 a chodí obojí.
Attachments
IR-DO.pdf
(4.04 KiB) Downloaded 2586 times
__jata__

Re: IMon, Antec a lirc-serial

Postby __jata__ » Sun Dec 18, 2011 9:35 pm

Poznámka - ten emitorový sledovač je nutný, jinak DCD vstup ze sériovky s přehledem stáhne výstup ze sensoru do zakázané oblasti a vyhodnotit pulsy z DO nelze, aspoň na mém IMonu. Použil jsem logickou sondu pro vyhodnocení...
Odpor a kondenzator jsou 'just-for-a-case', mozna by být nemusely; stejně tak si nejsem jist nezbytnosti propojení RTS-CTS a RI-GND, to jsem udělal podle chodícího seriového čidla.
__jata__

Re: IMon, Antec a lirc-serial

Postby __jata__ » Thu Mar 22, 2012 7:45 pm

Uvedený IMon má jednu zlou nectnost - pokud se htpc vypne přes telinit 0 nebo podobně, display sice nakrátko zhasne, ale vzápětí se opět rozsvítí. Teda, aspoň na mém MB. Podle informací z netu se tenhle problém vyskytuje regulérně, důvodem má být, že MB při vypínání pošle na USB příkaz RST a IMon se proto zapne znova. Vyzkoušel jsem všechno možné i nemožné bez úspěchu - nakonec jediné řešení, které vede k cíli, je hibernace do RAM. Takže systém nevypínám, ale hibernuju (hibernate-script), přičemž display IMonu vypne vdr při svém vypnutí. Třeba tahle informace taky někomu pomůže :) . Hibernační skripty na vdr a eHD jsou k dispozici na PM žádost.
__jata__

Return to CZ::linux-media